DLA ICT in gesprek met Wanders Groep

We zijn in gesprek met Paul Schurink, financial director van de Wanders Groep. We spreken over de ICT omgeving van de Wanders Groep, ontwikkelingen die spelen en de rol die DLA ICT vervult op het gebied van ICT. De Wanders Groep is een echt familiebedrijf, dat op het moment geleid wordt door Huub Wanders. De tweede generatie inmiddels. De Wanders Groep is de grootste bouwer van mobiele chalets en heeft een tak die opereert in de metaal/staal omgeving. Paul werkt sinds 2005 bij de Wanders Groep, maar is al jaren daarvoor bekend geraakt met DLA ICT.

-‘Ik ken DLA ICT al jaren en al die tijd heb ik de samenwerking als zeer plezierig ervaren.’-

Huidige ontwikkelingen
De chaletbouw moet aan veel eisen voldoen tegenwoordig, denk met name aan duurzaamheid. De isolatiewaarde moet tip top zijn, maar dat mag niet ten koste gaan van de binnenruimte. Er wordt FRC hout gebruikt. Maar bovenal is het energieverbruik een item dat hoog op de wensenlijst van afnemers staat. Dat moet zo laag mogelijk zijn. Daarnaast is altijd de uitdaging dat het gebouwde nog verplaatst moet worden. Waar vroeger de machines met de hand bediend werden, is efficiëntie tegenwoordig het sleutelwoord. Om de bouw van de chalets soepel te laten verlopen zijn ICT pakketten nodig. Machines worden niet meer met de hand bediend. Machines moeten dus tekeningen lezen en zijn zelf verantwoordelijk voor het productieproces.

DLA ICT adviseert en voorziet in deze pakketten. Dat wordt als zeer prettig ervaren. Paul ziet wel dat het vooral de menselijke kant is die hieraan moet wennen. Mensen werken het liefst met vertrouwde programma’s. Implementeren van bijvoorbeeld PowerBI kost tijd.

DLA ICT en de Wanders Groep
De verantwoordelijkheid voor de ICT omgeving is overgedragen aan DLA ICT. Het is een prettig idee dat er niet 1 intern iemand is die zoveel verantwoordelijkheid heeft. Daarnaast is DLA ICT een partij die ICT kennis paraat en up to date heeft. Dat is niet de core business van Wanders. Het is een veilig en fijn gegeven dat de stabiliteit van de systemen op deze manier gewaarborgd is en blijft. De vaste engineers van DLA ICT passen binnen het bedrijf. Dat voelt fijn en vertrouwd. Ze kennen Wanders goed en weten waar behoefte aan is.

Toekomstige ontwikkelingen

ICT Over enige tijd gaat de metaaltak van Wanders verhuizen. DLA ICT zal dan verantwoordelijk zijn voor de nieuw in te richten ICT omgeving. Momenteel wordt gewerkt aan een optimale camera dekking en nieuwe hardware.

Wij horen graag van je!

Als je een specifieke vraag hebt over onze dienstverlening of je wilt graag horen hoe wij klinken, bel ons dan gewoon even!

  • 0543 – 523 560

07:30 – 17:30 uur