Netwerksecurity vereist topprestaties

Wat is de meerwaarde van een betrouwbare firewall? Tino Bömer en Ricardo Reus van Rabelink Logistics, logistiek dienstverlener uit Wehl, vertellen hoe degelijke netwerksecurity bijdraagt aan de bedrijfsprestaties.

“Voor ons is ICT uitermate belangrijk”, begint Tino. “Wij bieden complexe logistieke oplossingen aan. In Nederland waren wij destijds één van de eerste bedrijven met een e-mailadres. Ooit waren twee à drie servers in hetzelfde hok als de cv-ketel en airco afdoende, dat is nu compleet anders. Zonder ICT werkt niets meer in onze organisatie.”

Cruciaal proces
“Security is steeds meer een issue en zelfs bedrijfskritisch geworden”, vult Ricardo aan. “De kleine firewall waarmee we startten, hebben we vanwege groeiende capaciteit ingeruild voor firewalls van SonicWall om ons netwerk compleet te beveiligen. Wij vinden het erg prettig dat de firewallomgeving aansluit bij de groei van onze organisatie. De kans op digitale inbraken van buitenaf moeten we zo klein mogelijk houden. We kunnen gewoon niet zonder een stabiel en veilig netwerk!”

Lees verder onder de afbeelding ↓

Over Rabelink Logistics

  • Ontzorgt in wegtransport, logistieke dienstverlening, lucht- en zeevracht

  • 85 miljoen omzet

  • 600 medewerkers

  • 8 warehouses in Nederland

  • 1 Roemeense vestiging

In de praktijk
Eenvoudig licenties toevoegen en ook kunnen opschalen is van groot belang tegenwoordig. De interface is gebruiksvriendelijk. Dat zijn de grote voordelen van de SonicWall firewalls volgens beide heren. “De dubbel uitgevoerde firewalls regelen precies wat wij op dit moment nodig hebben en zorgen voor de gewenste continuïteit. Voor de keuze van het product hebben we vertrouwd op het advies en de expertise van DLA ICT. In onze ogen de grootste en betrouwbaarste partner in de Achterhoek. Ze doen wat ze beloven en handelen snel als er een keer wat aan de hand is. Ook in het weekend staan zij voor ons klaar, wachten tot maandag is er dan gelukkig niet bij!”

Vooruitkijken
Tino geeft aan dat het continue alertheid vereist van het IT-team en alle medewerkers om malware en beveiligingsaanvallen te voorkomen. “We hanteren meerdere lagen van beveiliging, ook bij e-mail, VPN en veilig aanmelden in het thuiswerkportaal. Medewerkers trainen we om niet per ongeluk de achterdeur open te laten staan. Back-ups draaien dubbel mee. Kortom: we doen er alles aan om de werkomgeving zo veilig mogelijk en gebruiksvriendelijk te houden, ook richting de toekomst.”

Betrokken vanuit DLA ICT

Engineers: Lennart en Ernst Jan
Accountmanager: Ronny